Descoperă cele mai bune comedii românești de pe Netflix în 2023

Netflix a devenit o platformă de streaming esențială pentru iubitorii de film din întreaga lume, inclusiv pentru cei din România. În ultimii ani, Netflix a adăugat în catalogul său o serie de comedii românești care au captivat publicul prin umorul autentic, scenariile ingenioase și performanțele actoricești de excepție. În acest articol, vom explora cele mai bune comedii românești disponibile pe Netflix în 2023, oferind detalii despre fiecare film și motivele pentru care merită să le vizionezi.

1. „Miami Bici” (2020)

„Miami Bici” este o comedie românească regizată de Jesús del Cerro, care a avut un succes răsunător la box-office. Filmul îi are în rolurile principale pe Matei Dima (BRomania) și Codin Maticiuc, doi actori cunoscuți și îndrăgiți în România.

 • Sinopsis: Filmul urmărește povestea a doi prieteni, Ion și Ilie, care părăsesc România pentru a merge în Miami în căutarea unui trai mai bun. Aventurile lor comice și situațiile absurde în care se regăsesc fac din acest film o comedie savuroasă.
 • De ce să-l vizionezi: „Miami Bici” combină umorul românesc cu elemente specifice culturii americane, creând o experiență cinematografică unică și extrem de amuzantă.

2. „Oh, Ramona!” (2019)

Regizat de Cristina Jacob, „Oh, Ramona!” este o comedie romantică bazată pe romanul „Suge-o, Ramona!” de Andrei Ciobanu. Filmul a atras atenția publicului tânăr datorită umorului său direct și a temelor actuale.

 • Sinopsis: Filmul spune povestea lui Andrei, un adolescent timid și nesigur, care se îndrăgostește de frumoasa și populara Ramona. În încercarea de a câștiga inima Ramonei, Andrei trece printr-o serie de situații comice și pline de învățăminte despre dragoste și maturizare.
 • De ce să-l vizionezi: „Oh, Ramona!” abordează teme universale precum dragostea și maturizarea cu mult umor și sinceritate, fiind un film perfect pentru o seară relaxantă.

3. „Pup-o, mă!” (2018)

„Pup-o, mă!” este o comedie romantică regizată de Camelia Popa, care surprinde prin simplitatea și autenticitatea sa. Filmul aduce în prim-plan tradițiile și obiceiurile românești, într-un context rural.

 • Sinopsis: Povestea urmărește viața a trei ciobani care, după o viață petrecută la munte, decid să participe la festivalul „Fiii Satului” pentru a-și găsi soții. Situațiile comice și romantice în care se regăsesc fac din acest film o comedie delicioasă.
 • De ce să-l vizionezi: „Pup-o, mă!” îmbină umorul rustic cu tradițiile românești, oferind o perspectivă amuzantă și emoționantă asupra vieții de la țară.

4. „Două lozuri” (2016)

Regizat de Paul Negoescu, „Două lozuri” este o comedie inspirată din nuvela omonimă a lui Ion Luca Caragiale. Filmul aduce în prim-plan umorul românesc clasic, adaptat contextului modern.

 • Sinopsis: Povestea se învârte în jurul a trei prieteni dintr-un mic oraș de provincie care câștigă la loterie. În curând, însă, descoperă că biletul câștigător este pierdut. Aventurile lor pentru a recupera biletul pierdut sunt pline de umor și situații neașteptate.
 • De ce să-l vizionezi: „Două lozuri” reușește să transpună umorul clasic caragialian într-un context contemporan, oferind o comedie inteligentă și plină de răsturnări de situație.

5. „Amintiri din Epoca de Aur” (2009)

„Amintiri din Epoca de Aur” este un film antologic regizat de Cristian Mungiu și Ioana Uricaru, care aduce în prim-plan povești pline de umor din perioada comunistă a României. Filmul este împărțit în două părți: „Tovarăși, frumoasă e viața!” și „Dragoste în timpul liber”.

 • Sinopsis: Filmul prezintă o serie de legende urbane din perioada comunistă, fiecare poveste fiind un amestec de absurd, ironie și umor negru. De la vânători de porci clandestini la curse de autoturisme improvizate, fiecare episod reflectă absurditățile și creativitatea oamenilor din acea perioadă.
 • De ce să-l vizionezi: „Amintiri din Epoca de Aur” oferă o perspectivă unică și amuzantă asupra vieții cotidiene din perioada comunistă, fiind o comedie care te face să râzi și să reflectezi în același timp.

6. „Selfie 69” (2016)

„Selfie 69” este o continuare a succesului „Selfie” și este regizat de Cristina Iacob. Filmul urmărește aventurile a trei prietene care decid să se căsătorească în termen de trei zile.

 • Sinopsis: Roxi, Yasmine și Ana fac un pariu nebunesc că se vor căsători în trei zile. Aventurile lor în căutarea unor soți de ocazie sunt pline de momente hilare și răsturnări de situație.
 • De ce să-l vizionezi: „Selfie 69” este o comedie modernă, plină de energie și umor, care explorează prietenia, dragostea și aventurile tinereții.

7. „Nunta mută” (2008)

„Nunta mută”, regizat de Horațiu Mălăele, este o comedie tragică ce explorează absurditățile regimului comunist într-un mod unic și captivant.

 • Sinopsis: Povestea se petrece într-un sat din România în anii ’50, unde o nuntă este întreruptă brusc de moartea lui Stalin. Locuitorii satului sunt obligați să țină nunta în liniște absolută, ceea ce duce la o serie de situații comice și dramatice.
 • De ce să-l vizionezi: „Nunta mută” oferă o combinație unică de umor și tragedie, explorând cum regimul comunist a afectat viețile oamenilor obișnuiți.

Concluzie

Netflix oferă o selecție impresionantă de comedii românești care acoperă o gamă largă de stiluri și teme. De la aventurile urbane ale tinerilor în „Oh, Ramona!” și „Selfie 69” până la umorul rural din „Pup-o, mă!” și satira istorică din „Nunta mută”, aceste filme reflectă diversitatea și bogăția cinematografiei românești. Indiferent de preferințele tale, aceste comedii sunt garantate să te facă să râzi și să te bucuri de povestirile autentice și ingenioase ale regizorilor români. În 2023, adaugă aceste filme în lista ta de vizionare și descoperă umorul și creativitatea cinematografiei românești.

Recommended For You

About the Author: Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *